"Aminteste-ti de cele 3 reguli ale fericirii:
1) Curata-ti inima de ura, frica, egoism!
2) Simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa!
3) Daruieste mai mult si asteapta mai putin!"
„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

Their Thought


Recomandarile Dr. Colin Campbell (autorul Studiului China) pentru a combate lipsa/pierderea de calciu din organism

 Acele ţări care consumă cel mai mult lapte de vacă şi cele mai multe produse lactate au şi cele mai mari frecvenţe ale fracturilor şi cea mai proastă sănătate a oaselor. O explicaţie posibilă se găseşte într-un raport care arată o asociere extrem de puternică între aportul de proteine animale şi rata  fracturilor la femei în diferite ţări.
    Efectuat în 1992, de către cercetătorii de la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii Yale, raportul a prezentat date cu privire la aportul de proteine şi ratele fracturilor luate din 34 de studii separate, efectuate în 16 ţări, care au fost publicate în 29 de publicaţii ce prezintă studii de specialitate. Toţi subiecţii din aceste studii au fost femei în vârstă de peste cincizeci de ani. Am descoperit că un procent foarte mare, 70% din rata fracturilor, a fost atribuit consumului de proteine de origine animală. Aceşti cercetători au explicat că proteinele de origine animală, spre deosebire de proteinele din plante, sporesc cantitatea de acid din corp.
    Acest exces de acid produce o acidifiere a sângelui şi ţesuturilor noastre. Organismului nu îi place acest mediu acid şi începe să lupte împotriva lui. Pentru a neutraliza acidul, organismul foloseşte calciul, care acţionează ca o bază foarte eficientă. Totuşi acest calciu trebuie să provină de undeva. Aşa că este extras din oase, iar pierderea de calciu slăbeşte oasele, expunându-le unui risc mai mare de fracturi. Am avut dovezi cu peste o sută de ani în urmă conform cărora  proteinele de origine animală slăbesc sănătatea oaselor. O explicaţie cum că proteinele de origine animală produc aciditate metabolică în exces a fost exprimată pentru prima dată prin anii 1880, iar argumente s-au adus încă din 1920.

    Noi am ştiut de asemenea că proteinele de origine animală contribuie mai mult decât proteinele de origine vegetală la încărcarea cu aciditate  metabolică  a organismului.

    Când proteinele de origine animală sporesc aciditatea metabolică şi scot calciul din oase, cantitatea de calciu din urină este crescută. Acest efect a fost stabilit de mai bine de optzeci de ani şi a fost studiat în detaliu încă de prin anii 1970. Sinteze ale acestor studii au fost publicate în 1974, 1981 şi 1990. Fiecare din aceste sinteze arată clar că nivelul de proteine de origine animală consumată de mulţi dintre noi zi de zi poate cauza creşteri  substanţiale  ale  calciului  din  urină. (...)
  Iată ce v-aş recomanda eu să faceţi, bazându-mă pe cercetările existente, pentru a reduce la minimum riscul de osteoporoză:

• Fiţi activi din punct de vedere fizic, mergeţi pe scări în loc de a lua liftul, mergeţi pe jos, faceţi jogging, mergeţi cu bicicleta, înotaţi, faceţi yoga sau exerciţii aerobice la fiecare două zile şi nu ezitaţi să vă cumpăraţi haltere pe care să le folosiţi din când în când. Practicaţi un sport sau alăturaţi-vă unui grup social care cuprinde şi activităţi sportive. Posibilităţile sunt fără număr şi pot fi distractive. Vă veţi simţi mai bine iar oasele dumneavoastră vor fi mult mai sănătoase, capabile pentru acest efort.

• Consumaţi alimente de origine vegetală variate şi evitaţi alimentele de origine animală, inclusiv produsele lactate. Există calciu din belşug într-o mulţime de alimente de origine vegetală, inclusiv păstăioasele şi legumele cu frunze verzi. Atât timp cât evitaţi hidraţii de carbon rafinaţi, cum ar fi fulgii de cereale cu zahăr, bomboanele, pastele făinoase din făină albă şi pâinea albă, nu veţi avea probleme cu lipsa de calciu.

• Menţineţi aportul de sare la un anumit minimum. Evitaţi alimentele foarte mult prelucrate şi ambalate, care conţin sare în exces. Există ceva dovezi că aportul de sare în exces poate fi o problemă.“



Vitamina C incapsulata lipozomial este 90% accesibila celulelor, spre deosebire de vitamina simpla care hidrosolubila fiind nu poate patrunde prin peretele celular constituit din grasimi
Mici particule de vitamina C invaluite in fosfolipide creeaza molecule de vitamina C invaluite cu o substanta similara peretilor celulelor. Astfel, acele molecule de vitamina C se pot strecura cu usurinta in celule. Incapsularea evita de asemenea pragurile de diaree ale vitaminei C normale administrate oral. 
Aici se gaseste versiunea "de casa" a vitaminei C incapsulate:
(http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SeU–wadrMY).


Alan Smith din Noua Zeelanda, si dramatica sa recuperare din coma cu o megadoza de vitamina C:
(http://www.3news.co.nz/Living-Proof-Vitamin-C—Miracle-Cure/tabid/371/articleID/171328/Default.aspx).  

Multumiri:
http://viataverdeviu.ro/miracole-de-vindecare-prin-simpla-suplimentare-a-vitaminei-c/ 




"Hrana gatita la foc isi pierde nutrientii, cu 70 % cel putin, si face legaturi toxice intre moleculele sale. Astfel corpul are nevoie de mai multa hrana gatita, pentru a primi o cantitate suficienta de nutrienti. Iar daca mananci tesuturi de animale moarte, ai nevoie de o cantitate si mai mare de mancare pentru a satisface corpul, pentru a avea macar o cantitate minima de nutrienti necesari la functionarea organismului.  Multi oameni mananca din ce in ce mai mult, cu cat trece timpul, pentru ca in corp se instaleaza o foame cronica de nutrienti, iar organele au slabiciuni din cauza toxicitatii  !"Retete cu Gust", Elena M. & Catalin P.




"A manca constient, bucurandu-te de ceea ce mananci, cu recunostinta pentru Viata pe care o primesti e un gest spiritual, fara moft si emfaza!"   Ovidiu Jumanca

Total Pageviews