"Aminteste-ti de cele 3 reguli ale fericirii:
1) Curata-ti inima de ura, frica, egoism!
2) Simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa!
3) Daruieste mai mult si asteapta mai putin!"
„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

Tuesday, December 6, 2011

Recomandarile Dr. Colin Campbell (autorul Studiului China) pentru a combate lipsa/pierderea de calciu din organism

 Acele ţări care consumă cel mai mult lapte de vacă şi cele mai multe produse lactate au şi cele mai mari frecvenţe ale fracturilor şi cea mai proastă sănătate a oaselor. O explicaţie posibilă se găseşte într-un raport care arată o asociere extrem de puternică între aportul de proteine animale şi rata  fracturilor la femei în diferite ţări.
    Efectuat în 1992, de către cercetătorii de la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii Yale, raportul a prezentat date cu privire la aportul de proteine şi ratele fracturilor luate din 34 de studii separate, efectuate în 16 ţări, care au fost publicate în 29 de publicaţii ce prezintă studii de specialitate. Toţi subiecţii din aceste studii au fost femei în vârstă de peste cincizeci de ani. Am descoperit că un procent foarte mare, 70% din rata fracturilor, a fost atribuit consumului de proteine de origine animală. Aceşti cercetători au explicat că proteinele de origine animală, spre deosebire de proteinele din plante, sporesc cantitatea de acid din corp.
    Acest exces de acid produce o acidifiere a sângelui şi ţesuturilor noastre. Organismului nu îi place acest mediu acid şi începe să lupte împotriva lui. Pentru a neutraliza acidul, organismul foloseşte calciul, care acţionează ca o bază foarte eficientă. Totuşi acest calciu trebuie să provină de undeva. Aşa că este extras din oase, iar pierderea de calciu slăbeşte oasele, expunându-le unui risc mai mare de fracturi. Am avut dovezi cu peste o sută de ani în urmă conform cărora  proteinele de origine animală slăbesc sănătatea oaselor. O explicaţie cum că proteinele de origine animală produc aciditate metabolică în exces a fost exprimată pentru prima dată prin anii 1880, iar argumente s-au adus încă din 1920.

    Noi am ştiut de asemenea că proteinele de origine animală contribuie mai mult decât proteinele de origine vegetală la încărcarea cu aciditate  metabolică  a organismului.

    Când proteinele de origine animală sporesc aciditatea metabolică şi scot calciul din oase, cantitatea de calciu din urină este crescută. Acest efect a fost stabilit de mai bine de optzeci de ani şi a fost studiat în detaliu încă de prin anii 1970. Sinteze ale acestor studii au fost publicate în 1974, 1981 şi 1990. Fiecare din aceste sinteze arată clar că nivelul de proteine de origine animală consumată de mulţi dintre noi zi de zi poate cauza creşteri  substanţiale  ale  calciului  din  urină. (...)
  Iată ce v-aş recomanda eu să faceţi, bazându-mă pe cercetările existente, pentru a reduce la minimum riscul de osteoporoză:

• Fiţi activi din punct de vedere fizic, mergeţi pe scări în loc de a lua liftul, mergeţi pe jos, faceţi jogging, mergeţi cu bicicleta, înotaţi, faceţi yoga sau exerciţii aerobice la fiecare două zile şi nu ezitaţi să vă cumpăraţi haltere pe care să le folosiţi din când în când. Practicaţi un sport sau alăturaţi-vă unui grup social care cuprinde şi activităţi sportive. Posibilităţile sunt fără număr şi pot fi distractive. Vă veţi simţi mai bine iar oasele dumneavoastră vor fi mult mai sănătoase, capabile pentru acest efort.

• Consumaţi alimente de origine vegetală variate şi evitaţi alimentele de origine animală, inclusiv produsele lactate. Există calciu din belşug într-o mulţime de alimente de origine vegetală, inclusiv păstăioasele şi legumele cu frunze verzi. Atât timp cât evitaţi hidraţii de carbon rafinaţi, cum ar fi fulgii de cereale cu zahăr, bomboanele, pastele făinoase din făină albă şi pâinea albă, nu veţi avea probleme cu lipsa de calciu.

• Menţineţi aportul de sare la un anumit minimum. Evitaţi alimentele foarte mult prelucrate şi ambalate, care conţin sare în exces. Există ceva dovezi că aportul de sare în exces poate fi o problemă.“

Monday, October 24, 2011

Sa Traim Sanatos Fara Toxine



STUDIUL CHINA
by DR.T.COLIN CAMPBELL

APRECIERI PENTRU STUDIUL CHINA

„Studiul poate fi considerat Grand-Prix-ul în epidemiologie."- New York Times

 „Toata lumea din domeniul stiintei nutritiei se bizuie pe T. Colin Campbell, care este unul din titanii acestui domeniu. Este una din cele mai importante carti despre nutritie care au fost scrise vreodata - citirea ei va poate salva viata."- Dean Omish, doctor în medicina, fondatorul si presedintele Institutului de Cercetare în Medicina Preventiva, profesor universitar, Universitatea California, San Francisco, autor al lucrarilor Dr. Dean Omish's Program for Revearsing Heari Disease si Love & Survrval

„Scrisa cu candoare, curaj si claritate si cu onestitate intelectuala si profunzime, aceasta carte captivanta este destinata a fi una din cele mai importante carti ale deceniului. Daca va fi implementat, Studiul China va inaugura o noua era a sanatatii contagioase."—Hans Diehl, doctor in stiinte medicale, master in sanatate publica,absolvent al Institutului de Medicina prin Stil de Viata, autor de best-sellers si intemeietor al programului CHIP al Bisericii Adventiste (Coronary Heart Improvement Program)

„Lucrarea Studiul China a lui Colin Campbell este o carte importanta si interesanta. împreuna cu fiul sau Tom, el comenteaza studii cu privire la relatia dintre dieta si boala. Concluziile sale legate de consecintele periculoase ale proteinelor de origine animala sunt uluitoare. La fel de surprinzatoare a fost si dificultatea de a prezenta rezultatele sale publicului. Este o istorie care trebuie ascultata."-Robert C. Richardson, doctor în stiinte, laureat al Premiului Nobel, profesor de fizica la catedra F.R. Newman si vicepresedinte (Cercetare),Universitatea Corneli 

„Studiul China constituie cea mai convingatoare dovada de pâna acum în ceea ce priveste prevenirea bolii de inima, a cancerului si a altor boli vestice prin mijloace dietetice. Este cea mai buna carte atât pentru tarile dezvoltate economic, cât si pentru cele ce trec printr-o tranzitie rapida de schimbari economice sidestildeviata."- Junshi Chen, medic, doctor în stiinte, profesor senior în Cercetare la Institutul pentru Nutritie si Siguranta Alimentara, Centrul Chinez pentru Controlul si Prevenirea Bolilor

„Cartea Studiul China este extraordinar de utila, superb scrisa si extrem de importanta. Lucrarea Dr. Campbell este revolutionara prin implicatiile ei si senzationala prin claritatea ei. Am învatat o multime de lucruri din aceasta carte curajoasa si înteleapta. Daca vreti sa mâncati sunca si oua la micul dejun si apoi sa luati medicamente care sa scada colesterolul, este dreptul dumneavoastra. Dar daca vreti sa va aparati cu adevarat sanatatea, cititi Studiul China si faceti-o cât mai repede! Daca veti da atentie sfaturilor din acest ghid important, corpul dumneavoastra va va multumi în fiecare zi, toata viata de acum înainte."- John Robins, autor al lucrarilor Dietfor a New America si The Food Revolution

„Studiul China este o analiza foarte bine documentata a aberatiilor alimentatiei, stilului de viata si alimentatiei moderne si a rezolvarilor rapide, care adeseori duc la esec. Lectiile din China ofera argumente convingatoare în favoarea unei diete pe baza de plante în vederea promovarii sanatatii si a reducerii riscului pentru bolile abundentei."- Sushma Palmer, doctor în stiinte, fost director executiv al Catedrei de Alimentatie si Nutritie a Academiei Nationale de Stiinte, SUA 

„Tot ceea ce priveste epidemia de obezitate, sanatatea celor atinsi de ea si uluitorul impact social si de mediu al dietei vestice va primi solutii întelepte si practice în cartea lui Campbell, Studiul China."- Robert Coodland, consilier sef pe probleme de mediu la Banca Mondiala (1978-2001) 

„Studiul China este prezentarea unui studiu de cercetare inaugural ce ofera raspunsuri mult cautate de catre medici, oameni de stiinta si cititori preocupati de sanatate. Având la baza investigatii minutioase desfasurate de-a lungul a multi ani, acesta scoate la iveala raspunsuri la cele mai importante întrebari nutritionale ale timpului nostru: Ce produce cancerul în realitate? Cum putem trai mai mult? Ce va opri epidemia de obezitate? Studiul China se dispenseaza repede si usor de dietele la moda, bizuindu-se pe argumente solide si convingatoare. Scris cu claritate si frumusete de o autoritate din cele mai respectate în nutritie, Studiul China reprezinta un important punct de cotitura în întelegerea sanatatii."- Neal Barnard, medic, presedinte al Comitetului Medicilor pentru o Sanatate Responsabila

„Studiul China constituie o adevarata încântare. într-un târziu, un savant cu renume mondial în nutritie a explicat adevarul cu privire la alimentatie si sanatate într-un mod care poate fi înteles cu usurinta de oricine - un adevar uimitor pe care toata lumea trebuie sa-l cunoasca. In acest volum superb, Dr. Campbell împreuna cu fiul sau Tom, a lasat sa curga, picatura cu picatura, din întelepciunea stralucitoarei sale cariere. Daca simti ca esti în confuzie cu privire la cel mai sanatos mod de viata pentru tine si familia ta, în Studiul China vei descoperi solutii pretioase. Nu le rata!"- Douglas J. Lisle, doctor în stiinte, si Alan Goldhamer, medic chiropractic,autori ai lucrarii: Tlie Pleasure Trap: Mastering the Hidden Force That Undermines Health and llappiness

 „Atât de multe carti de sanatate contin sfaturi contradictorii, însa majoritatea au un lucru în comun - planul de a vinde ceva. Singurul plan al Dr. Campbell si al fiului sau Tom este adevarul. Ca distins profesor al Universitatii Corneli, Dr. Campbell este un Einstein în nutritie. Studiul China se bazeaza pe cercetari stiintifice absolute, nu pe speculatii de tip Zone, Atkins, SugarBusters si alte mode actuale. Dr.Campbell ne expune întreaga sa activitate de cercetare într-o maniera accesibila, captivanta. Cititi aceasta carte si veti sti de ce."—Jeff Nelson, presedinte VegSource.com

 „Cartea lui Colin Campbell, Studiul China este o relatare emotionanta si profunda a bataliei - care înca se duce - pentru a întelege si explica conexiunea vitala între sanatatea noastra si ceea ce mâncam. Dr.Campbell cunoaste acest subiect din interior: a facut pionierat în investigarea relatiei dintre dieta si cancer înca din zilele de început ale Studiului China, raportului NAS, Dieta, Nutritie si Cancer, si raportului grupului de lucru de experti AICR, Alimente, Nutritie si Prevenirea Cancerului: O Perspectiva Globala. Prin urmare el este gata a lamuri orice aspect al acestei chestiuni. Astazi Institutul American pentru Studierea Cancerului sustine o dieta predominant vegetariana pentru a reduce riscul de cancer datorita activitatii extraordinare pe care Dr.Campbell si doar înca alti câtiva vizionari au început-o cu douazeci si cinci de ani în urma."— Marilyn Gentry, presedintele Institutului American pentru Studierea Cancerului 

„Studiul China ofera informatii decisive în domeniul nutritiei, ce pot salva viata fiecarui doritor de sanatate din America. Totusi este mai mult de atât: dezvaluirile pe care le face Dr. Campbell privind cercetarea si sistemul medical fac din aceasta carte o lectura fascinanta, una care ne-ar putea schimba viitorul tuturor. Toti cei ce se ocupa de sanatate în lume, cadre medicale si cercetatori trebuie sa o citeasca."- Joel Fuhrman, medic, autor Eat to Live 

„Daca doresti sa-ti îmbunatatesti sanatatea, performantele si succesul, citeste de îndata Studiul China. în sfârsit avem recomandari stiintifice autorizate cu privire la cât de multe proteine avem nevoie si de unde sa
le luam. Impactul acestor descoperiri este urias."—John Allen Mollenhauer, fondator MyTrainer.com

STUDIUL CHINA
download from here:
http://www.scribd.com/fullscreen/43593635?access_key=key-n1k2db67p0trjro2wuj

Monday, October 3, 2011

The Free World Charter

The Free World Charter: An initiative to resolve global suffering with the removal of all money, debt and trade, which are now outdated and unnecessary through modern technology.

Total Pageviews