"Aminteste-ti de cele 3 reguli ale fericirii:
1) Curata-ti inima de ura, frica, egoism!
2) Simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa!
3) Daruieste mai mult si asteapta mai putin!"
„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

Antiinflamatoare (A) si antibiotice naturale (B)


A.Antiinflamatoare naturale

 Uleiul de masline

   "Oleocanthal, un compus chimic descoperit in uleiul de masline extra-virgin are un foarte puternic efect anti-inflamator asemanator ibuprofenului. Deoarece inflamatiile joaca un rol important in multe afectiuni in momentul de fata se cerceteaza in mai multe centre universitare potentialul terapeutic al uleiului de masline in multe cazuri de cancer sau alzheimer.        

   Oleocanthalul altereaza structura unei proteine neurotoxice care se pare ca este responsabila de aparitia sindromului Alzheimer. Asadar uleiul de masline poate fi un veritabil tratament care sa ajute mai ales la prevenirea dar si la tratarea acestei boli.   
   De asemenea contine antioxidanti naturali care previn eliberarea in organism de radicali liberi care determina imbatranirea celulelor."

Multumiri:
(http://www.ulei-masline.ro/uleiul-de-masline-ingredent-esential-in-dieta-cretana-)

"Cele mai eficiente antiinflamatoare naturale

Exista dovezi substantiale, clinice si experimentale, care sugereaza ca aspectul inflamator al multor forme de artrita si al altorafectiuni legate de inflamarea articulatiilor poate fi tratat eficient prin folosirea anumitor suplimente.

Mai mult, cateva incercari clinice indica faptul ca multe dintre solutiile naturale ofera o eficienta similara celei pe care o au medicamentele antiinflamatoare conventionale si sunt si mai sigure pentru sanatate.

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) produc ulcere de tract intestinal (cu riscul unor sangerari interne) la 10-30% dintre oamenii care le folosesc pe termen lung si eroziuni ale mucoasei stomacale si tractului intestinal in 30-50% din cazuri. In plus, aceste medicamente provoaca, printre altele, si deteriorari la nivelul rinichilor si ficatului, cand sunt folosite tot pe termen lung.

Prin urmare, daca suplimentele naturale antiinflamatoare pot atenua inflamatia fara asemenea efecte adverse destul de grave este spre binele pacientului sa le foloseasca chiar si daca acestea doar reduc astfel cantitatea de AINS folosita. Mai multe studii sprijina folosirea acestor suplimente ca alternative viabile la medicamentele sintetice.

De asemenea, printre alte masuri naturale care pot fi adoptate pentru tratarea artritei si a altor afectiuni legate de inflamarea articulatiilor se numara schimbari in alimentatie, folosirea sulfatului de glucozamina pentru a sprijini formarea de tesuturi ale cartilajelor si suplimentarea alimentatiei cu seminte de in si ulei de peste.

Potrivit unor cercetari detaliate realizate de Meschino Health, ce au inclus studierea catorva zeci de lucrari medicale, iata care sunt cele mai bune suplimente antiinflamatoare naturale.

Nota: Cere insa sfatul unui medic inainte sa apelezi la acestea, pentru a-ti stabili dozajul in functie de particularitatile tale (ar putea fi mai mic sau, dimpotriva, mai mare).

1. Curcumina


Curcumina este un agent antiinflamator gasit in condimentul turmeric, iar un studiu a demonstrat ca aceasta substanta este la fel de eficienta ca puternicul medicament antiinflamator fenilbutazona in reducerea durerii, a inflamatiilor si a rigiditatii in cazul pacientilor cu artrita reumatoida.

De asemenea, s-a aratat ca este eficient in tratamentul inflamatiei post-operatorii, iar alte studii indica faptul ca poate reduce nivelul de histamine si ca este un antioxidant puternic, ceea ce ar putea contribui la proprietatile antiinflamatoare.

Pentru rezultate mai bune specialistii ar trebui sa ia in calcul un extract 95% standardizat de curcumina. In general, doza zilnica este de 400-600 mg, in cazul in care acesta este singurul agent antiinflamator luat. Daca se folosesc si alti agenti, curcumina poate fi luata in doze mai mici. Efectele adverse sunt rare, dar cand apar e vorba de arsuri stomacale si reflux gastroesofagian.

Curcumina poate insa accentua efectele unor medicamente anticoagulante, astfel ca folosirea concomitenta cu warfarina sau coumadin ar trebui considerata o contraindicatie.

2. Boswellia


Boswellia este o rasina a arborelui boswellia, despre care studii clinice au aratat ca imbunatateste simptomele pacientilor cu osteoartrita si artrita reumatoida. Ca agent antiinflamator unic folosit, dozajul este de 150 de mg. Doze mai mici, ca si in cazul curcuminei, sunt eficiente daca sunt combinate cu alti agenti antiinflamatori. Boswellia nu pare a avea efecte adverse importante sau interactiuni cu medicamente.

3. Extractul de salcie alba

White Willow Bark C/S
Acest extract ofera substante antiinflamatoare ca salicina, despre care s-a aratat ca sunt eficiente in tratarea artritei, a durerilor de spate si a altor boli inflamatoare legate de articulatii. Doza uzuala este de 20-40 de mg de salicina pe zi.

Efectele adverse sunt rare, dar pot aparea greturi, dureri de cap si probleme digestive. Contraindicatiile pot include afectiunile in care administrarea de acid acetilsalicilic (sau ASA) este nerecomandata - spre exemplu guta, diabetul, hemofilia, boli ale rinichilor, ulcer peptic activ si posibil astm.

4. Extractul de radacina de ghimbir

Acesta contine oleo-rasini (gingerol) care au beneficii in gestionarea mai multor probleme legate de inflamatii, cum ar fi artrita reumatoida, osteoartrita si mialgie. Dozajul uzual zilnic este de 500 de mg de extract de ghimbir standardizat la un continut de 5% de gingerol. Efectele adverse sunt rare si in acest caz, dar daca apar acestea includ arsuri stomacale si probleme digestive.

Nu ar trebui insa dat pacientilor cu calculi biliari si poate induce si un efect anticoagulant moderat, astfel ca nu ar trebui luat concomitent cu warfarina sau coumadin.

5. Bromelaina

Bromelaina contine enzime antiinflamatoare care au capacitatea de a suprima inflamatia si durerea prezente la artrita reumatoida, osteoartrita, alte afectiuni care implica inflamatii ale articulatiilor si la vatamari corporale. Dozajul uzual este de 400 mg zilnic. Poate insa accentua efectele unor medicamente anticoagulante, astfel ca nu ar trebui luata in acelasi timp cu warfarina sau coumadin.

6. Quercitina
Ce au in comun vinul rosu, ceapa, merele, ciresele si functele de padure ?

Investigatiile experimentale arata ca are efecte antiinflamatoare la doze intre 100 si 1500 de mg pe zi. Efecte adverse ale folosirii acestei substante nu sunt cunoscute si nici eventualele interactiuni cu medicamentele.


7. Gheara diavolului

Suplimentele cu gheara diavolului contin agenti antiinflamatori, planta fiind folosita de multe triburi din sudul Africii. Doza uzuala zilnica este cuprinsa intre 100 si 400 mg. Singurul efect advers raportat este tulburarea digestiva moderata, in rare cazuri.

Suplimentul este insa contraindicat la pacientii care sufera de ulcer gastric activ si la cei care iau warfarina sau coumadin."

Multumiri: Ziare.com, Autor: Roxana Nitescu,
http://www.meschinohealth.com/ArticleDirectory/Best_Natural_Anti-Inflammatories/



Un miracol numit POLEN

Un miracol numit POLEN
"Daca ar disparea albina de pe suprafata globului, omul ar mai avea doar patru ani de trait"

Divina armonie a naturii

Relatia dintre albine si flori reprezinta una din minunile universului, o dovada ca regnul vegetal si animal au fost facute sa traiasca in armonie. "Albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca", spunea savantul francez Gaston Bonier. Florile produc stropii de nectar dulce spre a le atrage pe albine, care il doresc pentru a-si produce mierea. Drept recunostinta fata de darnicele flori, albinele le aduc multumire, realizand polenizarea de care acestea au nevoie. Ca urmare, se vor produce fructele, legumele, semintele. Plantele se implinesc si au asigurata
supravietuirea ca specie, iar albinele isi fac proviziile necesare pentru intarirea si sanatatea familiei, cat si pentru petrecerea in siguranta a anotimpului rece. Florile si albinele se sustin unele pe altele, spre a continua sa existe. Exista exemplu mai convingator despre armonia asezata in lume de Creator?
Polenizarea realizata de albine determina asemenea sporuri la recolte, incat valoarea acestei activitati exterioare stupului, ignorata oficial astazi, depaseste de 30 de ori valoarea mierii si a productiei de ceara inauntrul stupului. Prin viata lor, albinele sunt implicate covarsitor in existenta a sute de mii de specii din flora Terrei. Pe drept cuvant, Albert Einstein spunea ca: "Daca ar disparea albina de pe suprafata globului, omul ar mai avea doar patru ani de trait".
Cum plantele produc cu multa generozitate polenul, iar albinele il folosesc ca hrana, o buna parte este transportata la stup. Intr-o familie de albine indatoririle sunt bine stabilite. Unele ingrijesc puietul, altele formeaza suita reginei, altele asigura paza stupului, unele recolteaza nectarul, altele polenul, iar cele mai experimentate culeg rasinile pentru propolis. Albinele care aduc polen, la plecarea din stup, isi incarca gusa cu nectar. Dupa trecerea pe la flori, ele amesteca pudra fina de polen cu acest nectar, spre a forma grauncioarele pe care le transporta in cosuletele de pe picioare. Atunci cand aterizeaza la urdinis, fiecare albina intra in stup incarcata cu cate doua grauncioare de polen.



Cate flori, atatea feluri de polen

Fiecare tip de planta in parte are polenul sau specific, ca aroma, gust, culoare, forma, compozitie. Cum albinele viziteaza toate florile de primavara, vara sau toamna, grauncioarele de polen care ajung in stup vor reproduce diversitatea florala a anotimpului si locului unde traieste acea familie de albine. Ca atare, si polenul recoltat de apicultor are culori, gusturi si arome diferite si, totodata, si principii de vindecare deosebite. Ar fi ideal ca in perioada aceasta de vara, cand natura explodeaza in mii de flori, sa adaugam in hrana noastra cotidiana feluri de polen cat mai deosebite, adevarate daruri de sanatate.
Pe langa polenul poliflor, care provine de la mai multe tipuri de flori si care este si cel mai raspandit si comercializat in farmacii si magazinele naturiste, atunci cand albinele sunt duse intr-un loc unde predomina anumite plante (salcam, paducel, salvie) se obtine un polen predominant al acelei specii. Este greu de garantat ca polenul respectiv este monoflor, caci nimeni nu poate obliga albinele sa viziteze doar anumite flori. De regula, ele zboara la mai multe specii, insa florile care sunt mai abundente sunt si mai frecvent vizitate, deci polenul lor va fi cel mai mult adus la stup.

Polenul albinelor nu produce alergii

Este important de stiut diferenta intre polenul recoltat de albine (numit si entomofil) si polenul purtat de vant (anemofil). Albinele aduna doar polenul care este bun pentru hrana lor, fara a produce efecte nedorite. Ele nu recolteaza polenul care nu este nutritiv. Acele plante care produc polen nedorit nu sunt fertilizate de albine. De aceea, pentru a se putea realiza polenizarea lor, ele folosesc vantul care le poarta polenul de la o planta la alta. Aceste polenuri sunt de dimensiuni foarte mici, sunt usoare si au forme adaptate, incat sa poata fi duse de vant. Polenurile anemofile sunt cele care determina vestitele alergii, in timp ce polenurile recoltate de albine sunt buni nutrienti, fara sa determine alergii, mai mult decat orice alt aliment. In plus, polenul albinelor contine atat vitamina E cat si seleniu, cele doua elemente care actioneaza sinergic contra alergiilor. Asadar, la consumatorii de polen crud in doze de intretinere, reactiile alergice din sezonul febrelor scad cu 20 pana la 40%.

Un panaceu universal - polenul crud

Faptul ca albina amesteca pudra de polen cu nectar regurgitat, spre a forma granulele, este esential pentru sanatate. S-a descoperit prin cercetarile de laborator din ultimul timp ca polenul crud reechilibreaza flora bacteriana normala a intestinelor. Din acest punct de vedere, putem considera polenul crud similar cu iaurtul de cea mai buna calitate, protejeaza intestinele contra bacteriilor patogene, carora le inhiba dezvoltarea, scade absorbtia de colesterol din intestine, ofera protectie contra cancerelor hormonodependente (cancer de san, cancer de prostata).
Un miracol numit POLEN
Raiul albinelor - o pajiste inflorita

De asemenea, flavonoidele din polen contribuie la diminuarea pierderii de calciu din oase, prevenind osteoporoza, in vreme ce calciul si vitamina D, pe care le contine in cantitati importante, sunt implicate in intretinerea tesutului osos.
Polenul imbunatateste si activitatea creierului. Este foarte util pentru persoanele care desfasoara munca intelectuala, deoarece le creste capacitatea de lucru si scade fenomenele de oboseala, reduce efectele stresului, diminueaza depresia psiho-emotionala. Acei oameni care obisnuiesc sa ia polen sunt mai voiosi si mai optimisti.

Precautii de administrare

Polenul reprezinta una dintre cele mai importante surse de proteine vegetale, atat cantitativ, cat si calitativ. Toti aminoacizii esentiali sunt prezenti in polen. Mare parte dintre proteinele polenului sunt sub forma de aminoacizi, adica direct absorbabili in tubul digestiv, fara a mai necesita vreun efort digestiv. Continutul ridicat de proteine impune o mica precautie la administrare, necesara pentru confortul pacientului. Proteinele, odata ajunse in stomac, stimuleaza secretia gastrica. Din acest motiv, daca persoana nu a mancat nimic, daca are deja o sensibilitate gastrica si este incepatoare in folosirea polenului, poate aparea o senzatie de arsura; manifestarea este mai frecventa daca se foloseste polen uscat. Spre a evita aceasta neplacere, este indicat ca cei care nu au mai luat polen, atunci cand incep administrarea lui, pentru o vreme sa il ia dupa ce au mancat si sa inceapa cu doze mai mici. Daca a trecut o vreme si s-au obisnuit, pot trece la administrarea pe stomacul gol, adica asa cum el se absoarbe cel mai bine. Chiar si cei care au avut gastrite sau ulcere isi pot permite acest lucru, intrucat polenul crud hraneste si intretine mucoasa gastrica.

Un tezaur de vitamine si minerale

In polen se gasesc toti micronutrientii atat de importanti pentru sanatate care lipsesc, de regula, din alimentele moderne, datorita supraprocesarii lor. In polenul crud sunt prezente atat vitamine lipo-solubile (A, cu carotenoizi numerosi, D, E, K), cat si vitamine hidro-solubile (C, B1, B2, B3, B5, B6, B12). Toate mineralele prezente in corpul omenesc sunt prezente si in polen; intre ele sunt de mentionat fierul, calciul, zincul, magneziul, seleniul, fosforul. De asemenea, contine enzime si pro-enzime. Un organism care are orice carenta de micronutrienti si-o poate compensa din polen. Si diabeticii pot lua polen, desi acesta contine si glucide (in medie 20-30%). S-a demonstrat ca administrarea a 2-3 lingurite de polen pe zi, la diabetici, ajuta la obtinerea si intretinerea unui nivel glucidic mai bun, la reglarea tuturor functiilor corpului si obtinerea unei stari generale de bine.
Un miracol numit POLEN
Pasunile naturale ale Romaniei fac ca mierea noastra sa fie de exceptie
Prin continutul de proteine de calitate, fier si vitamina B12, polenul le este indicat si persoanelor cu anemie sau astenie, in special asociat cu laptisorul de matca. Este util in oboseala cronica (chiar si pentru reducerea nedoritelor cearcane), la persoane debilitate, copii hipotrofici, subponderali, la cei cu retarduri de la nastere.
Foarte importanta este prezenta in polen a rutinei, numita si rutozid sau vitamina P. Ea are rol de trofic al peretelui vascular si antiagregant plachetar. Astfel, polenul se face util persoanelor cu afectiuni cardio-vasculare, inclusiv accidente vasculare cerebrale, infarcte miocardice acute sau cronice, arteriopatii cronice obstructive, afectiuni diverse ale vaselor mici, cat si ale sistemului venos, cu risc de tromboze. Prin bogatia sa in proteine si vitamine, polenul este si un excelent trofic hepatic.
Din punct de vedere hormonal, unele persoane se tem de incarcatura polenului in hormoni masculini. De fapt, aceasta este o idee invechita, ce porneste de la faptul ca polenul reprezinta celula sexuala masculina a plantei. Practic, aceasta idee a fost infirmata de cercetarile biochimice asupra plantelor. In fapt, prin efectele sale nutritive profunde si complexitatea sa, stimularea este mai mult functionala decat hormonala. Polenul ajuta la intretinerea potentei si la recuperarea functiei reproducatoare masculine, fiind util in infertilitatea masculina. Dar se foloseste si la femeile cu infertilitate, deoarece hraneste bine toate tesuturile reproducatoare.

Polenul si laptisorul de matca: unde-s doi, puterea creste

Daca polenul este administrat impreuna cu laptisorul de matca crud, toate efectele polenului sunt amplificate, iar cele ale laptisorului sunt desavarsite. Polenul si laptisorul actioneaza sinergic, se sustin unul pe celalalt, completandu-se si imbunatatind intreaga lucrare asupra organismului aceluia care le consuma, orice problema ar avea acesta.
Pentru barbati, este foarte important efectul asupra prostatei. Sunt deja numeroase studii facute in laboratoare din multe parti ale lumii, prin care s-a dovedit eficienta lui in tratarea atat a adenoamelor de prostata, cat si a cancerelor de prostata. La barbatii sanatosi, care il iau in mod curent, polenul intretine buna functionare a prostatei, prevenind hipertrofierea si imbolnavirea acesteia.

Polen crud - polen uscat

Polenul crud este acela care imediat dupa ce a fost luat din recoltatorul atasat stupului este trecut in congelator, pentru pastrare.
Un miracol numit POLEN
Pana in ultimii ani, modalitatea uzuala de pastrare peste an era sa fie uscat. Nimeni nu pune la indoiala beneficiile pe care le aduce, dar atunci cand se usuca la caldura, se distrug lactobacilii, bifidobacilii, drojdiile, o mare parte din vitamine, enzime, pro-enzime, deci actiunile polenului sunt reduse. La polenul crud, tinut in congelator, aceste proprietati sunt conservate, iar gustul si aromele sunt mult mai placute. Scos din congelator, nu se degradeaza foarte repede, poate rezista aproximativ 10 zile.
Administrarea polenului este ideal sa se faca dimineata, dar uneori se poate imparti in mai multe portii. Cand sunt probleme de sanatate, se pot administra doze de 4-6 lingurite obisnuite pe zi sau mai mult, in functie de problemele fiecarei persoane. Este bine sa se inceapa cu 2 lingurite pe zi si sa se creasca progresiv, pana la doza optima, care se pastreaza constanta o vreme. Dupa ce s-au acoperit posibilele carente si s-au echilibrat functiile corpului, se poate trece la doza normala de intretinere a unei persoane sanatoase.
Cantitatea utila pentru cei sanatosi este considerata de 15 g/zi, adica aproximativ 3 lingurite obisnuite. La copiii mai mici, ajung 2 lingurite pe zi, iar la cei sub un an, 1/2-1 lingurita pe zi. Ar fi suficient sa se ia cate 5 zile, in fiecare saptamana. Barbatii pot lua chiar
si zilnic, toata viata. E ideal ca polenul sa fie dublat de laptisorul de matca, mai ales pentru intretinere la femei, de exemplu, cate 1-3 ml/zi, 5-7 zile pe luna.
Ca modalitate de administrare, in general, polenul este bine sa fie dizolvat. Daca este luat simplu sau doar amestecat cu miere, tubul digestiv nu reuseste sa absoarba intregul continut nutritiv (mai ales in cazul polenului uscat) si o parte se elimina odata cu fecalele, ceea ce constituie o nefericita pierdere. Daca este pus la dizolvat, cu 20-30 minute inainte de administrare, el se va absorbi 100%. Se poate dizolva bine in mai multe feluri de fluide: apa cu suc proaspat de lamaie, iaurt (kefir, sana, lapte prins), bors, sucuri proaspete din fructe si/sau legume. Pentru placerea gustului poate fi adaugata miere.

Tratamentul tumorilor

In privinta pacientilor cu tumori, am mai amintit despre triada de aur propolis - zeolit - laptisor de matca, care are efecte terapeutice foarte puternice. Iar polenul in combinatie cu ele aduce suportul nutritiv cu micronutrienti si cu hranire functionala, asa de necesara intr-o afectiune atat de grea. La acesti pacienti, in special la cei care urmeaza chimioterapie, combinatia numita sustine ficatul greu incercat, moduleaza imunitatea, energizeaza.
Unele persoane se intreaba daca polenul nu hraneste si tumorile. Raspunsul e clar: nu, polenul nu hraneste tumora, la fel cum nici alimentele sanatoase nu o fac. Doar alimentele denaturate, superprocesate si aditivate chimic sunt surse de producere si de intretinere a tumorilor. Din teama exagerata de a nu hrani tumora, nu trebuie sa spoliem intreg corpul de principiile nutritive necesare, caci va fi slabit in fata bolii, care il poate dobori.
Un miracol numit POLEN
Lan de cicoare

Polenul este un nutrient functional, ca si laptisorul de matca. Lipsit practic de toxicitate, el este deja recunoscut drept aliment in unele tari, precum Franta, Belgia, Uruguay. In apiterapia internationala, este deja faimos experimentul facut in 2009, pe propria persoana, de catre Antonio Couto, un apifitoterapeut experimentat din Portugalia. El a tinut o api-dieta, constand din polen si miere in principal, alaturi de putin laptisor de matca, propolis si sucuri proaspete de fructe. A mancat timp de 6 luni de zile cate 250 grame de polen crud pe zi, repartizat la cele 3 mese, impreuna cu cele mentionate mai sus. In acest timp, analizele de sange si functiile corpului au fost normale, greutatea a scazut cu 6-7 kg (de mentionat ca pornise de la o greutate normala), se simtea foarte bine din toate punctele de vedere, era energic si lucra normal. A oprit aceasta dieta nu fiindca nu ar mai fi rezistat, ci deoarece a considerat ca scopul a fost atins, anume - de a demonstra ca se poate trai la parametri normali chiar si numai cu produse apicole.
Eu insami, impreuna cu sotul meu, trecand in acest an printr-o lunga perioada de munca de mare intensitate, am luat din ianuarie si pana in iulie cate 50 grame de polen pe zi si cate 8-10 grame de laptisor de matca. Efectul a fost ca am reusit sa ne desfasuram normal activitatea, cu energie, fara probleme de sanatate sau oboseala. Si fara nici o reactie secundara.
La administrarea de durata a polenului si laptisorului am mai observat la pacientii nostri cum se normalizeaza, pas cu pas, aspecte care nu erau in prim-planul atentiei de la inceput. De exemplu, parul de pe cap s-a indesit si si-a recapatat vigoarea. Parul de pe corp, la femei, a crescut mai putin si mai rar, iar la barbati s-a fortifiat, in cazurile in care era necesar.
Din punct de vedere genetic, polenul, ca celula tanara reproducatoare, aduce acizi nucleici de cea mai buna calitate, integri in intreaga lor structura informationala, cat si la capete (numite telomeri). Degradarea telomerilor in orice organism viu este asociata cu procesele de imbatranire. Acelora care il consuma, polenul le aduce telomeri noi spre sustinerea celor depreciati din celulele proprii. Mai mult, aduce informatie naturala proaspata, nealterata, cat si energie vitala curata, regeneratoare. Pastreaza tineretea la cei sanatosi si ii ajuta pe cei care au afectiuni genetice.
Viata plantelor nu ar fi posibila fara polen. Viata omului nu ar fi posibila fara plante. Polenul genereaza viata in toate sensurile cuvantului, in ciclurile naturale ale globului terestru, cat si in randurile acelora care il consuma drept aliment. O albina viziteaza peste 300 de flori pentru a colecta o granula. Cata ravna le-a daruit Dumnezeu, ca sa ne daruiasca o singura lingurita de polen.

Multumiri:  Dr. Cristina Aosan

http://www.formula-as.ro/2010/928/medicina-naturii-44/un-miracol-numit-polen-12689


B.Antibiotice naturale


CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL DIN LUME


Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment
pur. Contra sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa.
Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si
plamânii. Omoara cei mai oribili microbi – chiar si pe cei ai leprei, gonoreei
si cangrenei – în cinci minute fix! în testele de laborator, acesti germeni au
fost aruncati efectiv pe marginea unui platan de cultura! Un miligram de usturoi  avea aceeasi putere cu douazeci si cinci de unitati de penicilina.
Este o planta atât de puternica încât, când e frecata’pe picioarele cuiva, intra  rapid în sânge si poate avea un efect benefic în plamâni. O cataplasma cu  usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocând câtiva catei de usturoi, amestecându-i cu  putin untdelemn de masline si aplicând mixtura pe talpi.
Oameni bolnavi de plamâni – ajunsi în pragul mortii – suferind de tot felul de
maladii respiratorii (astma, emfizem si oribilele bronsite, alergii si abcese
pulmonare) s-au întremat si au plecat complet vindecati, laudând aceasta planta
miraculoasa.
ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE
In 1948, dupa ani întregi de cercetari, oamenii de stiinta au confirmat în
sfârsit cu fermitate “puterea de penicilina” a usturoiului, izolând  diversele
substante din el. Alliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor
care cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor
care provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii. “
La fel de eficienta era si împotriva streptococilor, care cauzeaza scarlatina,
difteria, erizipelul, inflamarea învelisului inimii (febra reumatica) .
Allicina, un alt ingredient, înfrunta conjunctivita (infectia ochilor),
putrefactia (descompunerea mâncarii în alimente si în intestine), febra tifoida,
holera si TB.C.-ul. De atunci, în usturoi s-au gasit multe alte substante
importante. Germaniul  nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte
dintre ele. De fapt, usturoiul este una din cele mai bogate surse de germaniu si
seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inima si a multor forme de
cancer).
Ajoena  este o substanta care “dilueaza” sângele, astfel prevenind
cheagurile potential periculoase.
Când animalele de laborator au fost hranite cu
o singura doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au
redus cu suta la suta, timp de douazeci si patru de ore. De asemenea, ajoena
actioneaza contra a doua tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezenta în
canalul extern al urechii, si o alta care cauzeaza Candida sivaginita.
Usturoiul are peste o suta de compusi ai sulfului cunoscuti. Acesti compusi ai
sulfului sunt ce-i care-i confera usturoiului puterea sa de lupta contra
bolilor, ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sânge, alunga
astma si bronsita,  îmbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul
si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinele periculoase. .
PREVENIREA ÎNFUNDARII ARTERELOR
Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele
medicale au aratat ca radacina cu aroma întepatoare are “o actiune protectoare
foarte semnificativa” în limitarea efectelor coagularii sângelui gras, conform
doctorilor Arun Bordia si H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur,
India, într-un articol din revista medicala britanica The Lancet, aparut în 29
decembrie 1973, medicii au spus ca sângele a zece pacienti s-a coagulat mai
încet când acestia au mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au
mâncat fara usturoi. Dupa parerea lor, aceasta însemna ca usturoiul putea
încetini acumularea depunerilor de grasime pe peretii arterelor si ajuta la
prevenirea colmatarii acestora. Concret, o suta de grame de unt s-au adaugat la
o masa consumata de pacientii testati. Peste trei  ore, acestia au prezentat un
nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la suta. Când, dupa trei ore,
mâncarii identice i s-a adaugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame
de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la suta. S-a descoperit
ca uleiul de usturoi are si singur acest efect – fie ca e luat ca ulei pur, ca
suc de usturoi sau în usturoiul integral. In plus, uleiul de usturoi a redus
nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sânge). O masa care continea unt
a rezultat într-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la suta – în trei
ore. Când în mâncare s-a adaugat usturoi, nivelul de fibrogen din sânge, trei
ore mai târziu, era de 256,4 miligrame la suta. In ambele cazuri, usturoiul a
coborât efectiv nivelurile de colesterol sl fibrogen sub valorile normale.
COBOARA HIPERTENSIUNEA
Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca  fiind
cel mai sigur si mai de nadejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu stie
exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele,
usurând presiunea. Altii citeaza puterea sa de a înlatura infectiile de diverse
feluri si, prin urmare, a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea
scade. Medicii raporteaza – în cazuri dupa cazuri – ca simptome ca slabiciunea,
ametelile, pulsatiile dureroase ale capului, tiuitul din urechi, durerile
pectorale de tipul anghinei, respiratia scurta, durerile de sale, amortelile sau
furnicaturile, dispar toate, rapid si usor.
De fapt, usturoiul pare sa satisfaca toate cerintele unui agent terapeutic
perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:
1. Este absolut sigur.
2. Nu are efecte ulterioare  negative; nu s-a gasit nici o limitare a
dozajului.
3. Tensiunea sangvina se reduce treptat – într-o perioada de timp – fara nici o
cadere neasteptata care ar putea soca organismul!
4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul,
sub îngrijirea medicului.
5. In aproape toate cazurile testate, a alungat slabiciunile, ametelile,
durerile de cap, tiuiturile din urechi, durerile de piept.
6. Se pot obtine bune rezultate,indiferen t de vârsta sau de conditie.
7. Este usor de luat, sub forma de tablete fara miros.
Actualmente, tabletele si capsulele cu usturoi, care se gasesc fara reteta la
plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scara larga de medici pentru
reducerea tensiunii si alungarea simptomelor acesteia.
Hipertensiunea e extrem de  periculoasa fiindca, în primul rând, simptomele ei
nu sunt întotdeauna prezente – multi suferinzi nici macar nu stiu ca o au – si
în al doilea  rând, aproape întotdeauna duce la probleme ale  inimii, venelor si
arterelor, sub forma de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de
cord sau chiar moartea subita, daca nu e controlata.
Totusi, un lucru ar trebui sa fie clar – usturoiul nu este un leac pentru
hipertensiune; nu face decât sa coboare tensiunea si efortul impus inimii,
venelor si arterelor, plus alte simptome neplacute, care pot reveni când terapia
cu usturoi înceteaza. Oricum, folosirea prelungita a usturoiului a tins, în
multe cazuri, sa coboare permanent hipertensiunea!
UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DIABET
Folosirea usturoiului a redus nivelul
de zahar din sângele diabeticilor. Intr-un caz, un om cu  diabet avansat aflase
de la doctori ca era într-o situatie fara speranta si a fost trimis sa moara
acasa, la vârsta de saizeci de ani. La nouazeci de ani, înca mai traia,
sanatos-tun. Incepuse sa manânce o combinatie de usturoi, patrunjel si creson.
Nivelul zaharului din sânge i-a coborât de la 200 si ceva la 110. Si a continuat
sa foloseasca fericit acest remediu, ani de zile. Usturoiul nu vindeca diabetul
si nu trebuie folosit fara permisiunea medicului.Dar poate fi un mod util de a
coborî nivelul zaharului si, astfel, a controla boala. Surprinzator si
interesant, însa, este faptul – consemnat de mai multe ori – ca usturoiul poate
reduce nivelul zaharului din sânge la diabetici.
UN ALIMENT BIBLIC TESTAT COMPARATIV CU MEDICATIA ANTIDIABETICA
Usturoiul – desi are o actiune putin mai înceata – este la fel de eficient  ca
tolbutamida (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei
excesive din sânge. Doamna RB., consumatoare de usturoi, spune: “Recent, mi s-a
pus diagnosticul de diabet moderat. Medicul mi-a spus ca, daca nivelul zaharului
din sânge nu-mi scadea, trebuia sa iau un medicament oral. Citisem despre modul
cum poate usturoiul sa reduca nivelul zaharului din sânge. Asa ca am început
imediat sa iau câte o capsula de usturoi de 0,32 gr., pe lânga vitamine si
drojdia de bere, dupa fiecare masa. Rezultatul: zaharul din sânge mi-a revenit
la normal si nu mi-a mai fost necesar sau prescris nici un medicament.
REÎNTINERESTE FICATUL
Principala valoare a usturoiului în tulburarile hepatice
consta în puterea sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine si,
astfel, a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al
sucurilor  gastrice si ajuta cresterea si vigoarea circulatiei sangvine prin
ficat. Se sustine ca o lingurita de usturoi în .amestec cu o lingura de
untdelemn de masline sau ulei de soia, luata seara, învioreaza ficatul si îl
reîntinerese atât de mult încât pielea de pe trup va straluci de activitate
reînnoita. Utilizatorii spun ca e într-adevar o planta miraculoasa.
Daca usturoiul nu e tolerat, cauza consta într-o deficienta a organelor
digestive – mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat în stare buna, spune
ea, nu se va revolta niciodata împotriva unui element atât de natural si benefic
ca usturoiul.
UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU CISTITA
Infectiile urinare pot fi dureroase si handicapante. Doamna S.B.. povesteste cum
a folosit usturoiul pentru a combate o persistenta infectie a vezicii: “Pentru
aceia dintre dumneavoastra care pot suferi de cistita, usturoiul poate fi
raspunsul. Dupa ce m-am îmbolnavit de câteva ori, am hotarât sa-mi încerc
propriul remediu. Am tocat câte trei catei mari de .usturoi, de trei ori pe zi,
i-am pus într-o lingurita si i-am înghitit cu apa. Dupa cinci zile, cistita mi-a
trecut. Atât de simplu (…).”
“Am mai avut cistita o singura data, si usturoiul si-a facut efectul din nou.
Poate ca merge si pentru infectiile rinichilor. Doctorita mea n-a fost deloc
surprinsa, întrucât a avut odata un pacient cu cancer la plamâni care a trait
mai mult decât se asteptase ea, si mânca usturoi. Medicamentul minune – chiar
merge!”
UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU BOLILE DE STOMAC
Luat cu regularitate,
usturoiul poate vindeca bolile de stomac si intestine, afirma un reputat
cercetator si expert în terapia  cu usturoi. Se stie ca allicina din usturoi
stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor pentru a secreta enzime
digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de asemenea afectiuni
trebuie sa fie diluat sau amestecat cu alte mâncaruri, precizeaza acelasi
expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului este acela de a-l gati,
sau a-l combina cu ou si lapte. Totusi, usturoiul nici macar nu e nevoie sa fie
mâncat. Se poate folosi în cataplasme sau bai pentru picioare si mâini, spre a
calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atât de mari, încât e absorbit
direct prin piele. Folosit în acest mod, are o eficacitate declarata de nouazeci
si cinci la  suta.
Din cele mai vechi timpuri si pâna în prezent, usturoiul a fost laudat în
întreaga lume pentru eliminarea gazelor, a crampelor si a simptomelor de
inflamare.
TOATE SIMPTOMELE  AU TRECUT
S-au înregistrat rezultate miraculoase, care au fost catalogate si consemnate
amanuntit, dupa cum urmeaza: îngreunarea de dupa masa a fost înlaturata complet în cincisprezece cazuri si usurata partial în sase cazuri din douazeci si cinci - dintr-un total de 84% eficacitate! Râgâielile au disparut complet în
treisprezece cazuri, si partial în noua – din douazeci si cinci – la un total de
88% eficacitate! . Flatulenta a disparut complet în douazeci de cazuri din
douazeci si cinci – un total de 80% eficacitate! Colicii cu gaze au disparut
complet în treisprezece cazuri si s-au usurat partial în opt – la un total de
84% eficacitate! . Greturile au disparut complet în sase cazuri din opt – pentru
un total de 75% eficacitate! Se raporteaza ca  usturoiul nu aduce numai o
usurare temporara, ci eliberarea permanenta de aceste  dezordini gastrice.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca usturoiul e un carminativ care poate fi
folosit în cazurile de flatulenta si colici, pentru a elimina gazele din stomac
si intestine si a diminua crampele dureroase.
CUM SE POATE FOLOSI ACEST ALIMENT BIBLIC PENTRU A CALMA DIGESTIA
Ca uz extern, usturoiul se poate folosiîn cataplasme sau bai de picioare si de
mâini. Intern, usturoiul maruntit poate fi luat cu miere, înainte sau dupa mese
(folositi o jumatate de catel). De asemenea, usturoiul se poate folosi sub forma
de tablete sau capsule.
UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU CONSTIPATIE.
Un reputat cercetator si expert în terapia cu usturoi declara ca persoanele care sufera de constipatie îsi pot gasi usurarea mâncând cu regularitate cantitati moderate de usturoi, amestecate cu ceapa, lapte sau iaurt. Allicina din usturoi, afirma el, stimuleaza miscarile peristaltice ale peretilor intestinali si, în acest mod, produce mobilitatea scaunului.
REMEDIUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DISPARITIA IMEDIATA A ARSURILOR SI DURERILOR DE URECHI.
Doamna LC. spune: “Timp de un an, am folosit ulei de usturoi pentru
durerile de urechi. L-am vazut facând minuni în zece-cinci-sprezece minute de la
spargerea unei capsule cu ulei de  usturoi, turnata în ureche si retinuta cu un
tampon de vata. Le-am spus prietenilor si rudelor cât de repede îmi trece
durerea si toti sunt gata sa jure! – Sora mea avea o infectie a urechii
interioare si toata noaptea plângea de durere. Mi-a dat telefon la ora patru
dimineata, în lacrimi. Sotul ei a venit si a luat putin ulei, iar durerea i-a
trecut în cincisprezece minute. De asemenea, am descoperit absolut întâmplator
ca arsurile sunt ajutate prin frectie cu ulei de usturoi pe locul ars. Durerea
trece aproape imediat dupa aplicare si masarea arsurii. Nepotul meu s-a ars
destul de grav la mâna, pe plita electrica. Dupa ce i s-a aplicat ulei de
usturoi, a fost foarte usurat si a  dormit toata noaptea fara sa se plânga.
LEACUL ALIMENTAR BIBLIC A VINDECAT MULTE URECHI CARE TIUIAU
Doamna N.V. spune: “Am descoperit un remediu foarte simplu si ieftin  pentru
slabirea auzului si tiuitul urechilor (…). Urechile îmi sunau atât de tare
încât abia mai auzeam. Acum trei ani, am citit: -Se spune ca un strop de suc de
usturoi pus în ureche face bine la auzul cu probleme. Am încercat, cu rezultate
miraculoase ; începeti aplicând formula cam de trei ori pe saptamâna si, pe
masura ce starea vi se amelioreaza, puteti reduce dozajul. Eu o folosesc în
prezent cam o data la o saptamâna sau, la zece zile si rezultatele bune se
mentin.”
UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PROBLEMELE NASULUI SI ALE GÂTULUI
Usturoiul e cunoscut de mult timp ca antiseptic miraculos în cazurile care
implica infectii la ochi, urechi, nas si gât. Daca se ia o bucata de usturoi în
gura, la începutul unei raceli, pe partea dintre dinti si obraz, raceala va
disparea în câteva ore sau cel mult o zi.
De asemenea, usturoiul are efect curativ asupra bolilor cronice ale organelor
respiratorii superioare, absorbind toxinele – ceea ce e valabil si pentru
inflamatiile cronice ale amigdalelor, glandelor salivare si glandelor limfatice
învecinate, empiemele sinusurilor maxilare, faringitele si
laringitele grave si alte boli. De exemplu: aceasta miraculoasa planta
vindecatoare face ca dintii slabiti sa prinda din nou radacini si înlatura
tartrul! Are efect curativ asupra cataractei si inflamarii canalelor lacrimale!
Va  doare urechea? înfasurati planta în putin tifon si introduceti- o în canalul
exterior al urechii! Va doare capul? Usturoiul e aspirina naturii, dilatând
venele si arterele pentru a elimina congestia. Stoarceti putin suc de  usturoi
într-o lingurita de miere (este un vechi remediu al pieilor-rosii! ).
Stranutati, aveti nasul înfundat sau va chinuieste alergia? încercati putin
usturoi tocat, înghitit cu apa. Se spune ca, în asemenea cazuri, usturoiul face
minuni!
UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC ALUNGA IMEDIAT RACELILE SI DURERILE DE GÂT
Usturoiul actioneaza mai repede decât vitamina C la vindecarea racelilor. Daca
se tine un catel de usturoi în gura, raceala va disparea în câteva ore, maximum
o jumatate de zi. Nu va ustura deloc, daca nu îl mestecati. Doar razuiti-l cu
dintii, din când în când, pentru a elibera câte putin suc. (Daca usturoiul e
prea tare, încercati cu unul dintre verii sai mai blânzi, ca usturoi-dulce,
Alium schoro-doprasum – sau prazul.) în acest mod, o durere de gât se poate opri
în câteva minute (merge chiar si  pentru temutele dureri de gât care sunt
simptome ale difteriei!). Am descoperit ca reuseste de fiecare data – si e mult
mai de nadejde decât vitamina C, care poate sa dea rezultate sau nu si,
adeseori, nu face decât sa amâne inevitabilul. Usturoiul asigura o vindecare
permanenta, nu doar temporara. Usturoiul, planta întineririi miraculoase, si
altele ca urzicile (Urtica sp.), hreanul (Armorada rusticana) si boabele de soc
(Sambu-cusnigra) – toate sunt alimente biblice celebre pentru capacitatea lor de
a usura simptomele alergice. Socul, de exemplu, contine doi compusi activi
contra virusilor de gripa. Indicam în acest sens ceaiul din boabe de soc. Ceaiul
de urzici-vii (Urtica dioica) are un lung istoric de tratament contra tusei
(inclusiv a tusei convulsive) si a racelilor, curgerilor de nas, congestiilor de
piept si bronsitelor. Radacinile sau  frunzele de urzici, folosite în suc sau
ceai, erau medicamente sigure si nepericuloase pentru a deschide tuburile si
caile din plamâni ; urzica e o antihistamina puternica. Nimic nu este mai
dramatic decât vindecarea de alergie si guturai pe care o asigura frunzele de
urzica, încercati  doua lingurite de frunze uscate si congelate la o ceasca de
apa clocotita. Puneti la asezat pâna se raceste, îndulcita dupa gust. Hreanul -
folosit de evrei secole de-a rândul ca simbol al celor sapte ierburi amare de
Pasti are o îndelungata reputatie de muco-kihetic.
Altfel spus, are capacitatea
de a dilua flegma sau mucusul, usurându-i astfel eliminarea din sistem.
Nimic nu
se compara cu o lingurita de hrean proaspat pentru a curata sinusurile. Doza
zilnica e necesara numai pâna când cedeaza simptomele alergici, în continuare,
nu mai e nevoie decât de câteva lingurite de hrean pe luna, pentru a preveni un
nou atac de alergie.
UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PROBLEMELE FEMEILOR .
Bufeuri de febra?
Incercati usturoiul. Depresie? Puneti putin usturoi în salata. Iritabilitatea,
anxietatea, greturile, migrenele, oboseala sau agitatia, balonajul abdominal,
umflarea extremitatilor, ametelile, tulburarea vederii, umflarea si
sensibilizarea dureroasa a sânilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene -
toate au fost rezolvate de usturoi sau de substantele pe care le contine
usturoiul. Emenagog dovedit, stimuleaza menstruatia. Este un remediu milenar
pentru problemele femeilor.
Astazi, stim ca posibilitatea usturoiului de a mari absorbtia de vitamina B-l în
organism poate fi de o valoare extrema pentru alungarea greturilor matinale, a
tensiunilor premenstruale si a multor alte probleme. Medici de renume au
constatat ca usturoiul combate febrele, iritabilitatea, insomnia, palpitatiile,
frisoanele, mâncarimile, obezitatea, leucoreea, artrita si multe alte maladii.
Desigur, usturoiul se gaseste si sub forma de pudra, pastile sau capsule, la
majoritatea plafarurilor si a farmaciilor specializate în Plante medicinale.
Ceaiul se prepara doar amestecând o lingurita de praf într-o ceasca de apa
fierbinte, adaugând miere dupa gust. Sau o cantitate mica, maruntita într-o
lingurita de miere, poate fi inghitita cu apa înainte de mese.
REMEDIUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU EXCRESCENTE DUREROASE SI SPASME LA COLON .
M.V ., medic stomatolog, relateaza ca timp de zece ani si-a facut tratamente cu raze X si radiu pentru a eradica niste excrescente urâte ale pielii care-i tot
reapareau, cu toate ca un medic îi spusese ca erau benigne. La  aplicarea
uleiului din aceasta planta uluitoare, usturoiul – care-i vindecase spasmele la
colon – umflaturile dureroase de pe fata i-au disparut complet. Prima oara a
încercat formula pentru o excrescenta de lânga ochi. A aplicat cu regularitate
ulei de usturoi – din capsule – si în circa o luna umflatura a disparut. A doua
oara, a încercat-o pentru o excrescenta din plantatia parului, care crestea
rapid, atingând chiar marimea unei monede de zece centi când si-a dat seama
prima oara de existenta ei. Din nou, uleiul de usturoi a vindecat-o vazând cu
ochii. Aceste excrescente, spune el, erau cauzate de niste arsuri solare grave,
iar radiologul care i le-a diagnosticat l-a sfatuit sa le usuce cu ajutorul
alcoolului – pe care l-a încercat timp de doua, trei luni, fara succes. “Si sa
te mai miri”, comenteaza el, “ca ne intereseaza declaratiile despre usturoi si
cancer? Chiar daca nu  erau maligne, aceste excrescente s-ar fi putut cu
siguranta dezvolte în acel sens, având în vedere antecedentele mele medicale.
Si, categoric, nu s-au  vindecat pâna nu am aplicat usturoiul.Mai mult, erau
urâte si dureroase. Speram ca aceasta experienta a noastra sa se dovedeasca
utila si pentru altii. Tratamentul e inofensiv si, în cazul nostru, s-a dovedit
cum nu se poate mai benefic.
LEACUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PICIORUL ATLETULUI.
Ani de zile, Sorin V. a suferit în tacere din cauza unui parazit sau fungus pe care-l luase de pe dusumeaua uda a unui vestiar. Degetele de la picioare i se înrosisera, se cojeau si îl dureau. Calcâiul si talpa erau înasprite de mii de mici perforatii uscate.
Picioarele i se roseau insuportabil si se jena sa se descalte. Avea arsuri,
mâncarimi si dureri. ,
Când toate medicamentele s-au vadit neputincioase,  usturoiul s-a dovedit ca e
un leac sigur pentru piciorul-atietului. Metoda de fata consta în a întinde
putin usturoi proaspat zdrobit peste zona afectata. Va da o senzatie de
caldura, pentru cam cinci minute. Trebuie sa ramâna pe piele timp de o jumatate
de ora. Apoi, piciorul se spala cu apa simpla. Repetati procedeul o data pe zi,
timp de o  saptamâna, si adio afectiune. (Daca pielea arde, luati imediat
usturoiul, spalati cu apa si încercati din nou mai târziu, cu suc de usturoi
diluat în apa, pâna gasiti o mixtura care sa nu arda, întrucât excesul de
usturoi poate agrava boala.) Pentru a preveni reaparitia infectiei, fierbeti-va
ciorapii.
UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU ARTRITA, REUMATISM SI NEVRALGIE
Remediile cu usturoi pentru artrita includ folosirea lui ca tonic sau frectii cu
ulei vegetal obisnuit în care s-a prajit usturoi. Se spune ca un tonic simplu,
preparat din usturoi  maruntit într-o lingura de miere, luat la masa pe o
perioada de timp, poate face minuni pentru a alunga durerile si suferintele, mai
ales în cazuri de sciatica si guta. Un om de stiinta indian declara ca uleiul
extras din usturoi a avut întotdeauna mare succes în bolile paralitice si
reumatice. Un alt medic afirma ca durerea partilor reumatice poate fi mult
usurata frecându-le cu usturoi. “Da rezultate excelente”, sustine el. Un alt
savant de frunte si expert în terapia cu usturoi declara ca, luat intern,
usturoiul calmeaza rapid durerile reumatice si nevralgice.
CUM AU VINDECAT ALIMENTELE BIBLICE UN BRAT USCAT!
In cartea sa, Despre oameni si plante, renumitul specialist francez Maurice Messegue descrie o pacienta,
Anne-Marie M., de nouasprezece ani, care se nascuse cu un brat mai scurt, uscat,  care niciodata n-a crescut prea  mult, nu-i folosea la nimic si a ramas îndoit peste piept. Nu simtea nimic cu bratul (decât pe timp ploios, când o dureau
oasele) si nu si-l putea misca. Consultase multi medici, dintre care nici unul
nu-i putuse rezolva problema paraliziei si a estropierii de crestere. Aceasta
era o problema noua pentru Messegue, care a diagnosticat atrofia ca un gen de
rahitism. Cel mai important ingredient din remediul sau, declara el, era un
aliment tamaduitor simplu – varul aproape identic si mai blând al usturoiului -
ceapa (“continutul ei de sulf o face foarte eficienta împotriva reumatismelor” )
. Alte  ingrediente includ lamâita, urzica-vie, brusturele mare si patrunjelul -
toate, alimente tamaduitoare din Biblie discutate în aceasta carte la paginile
82,131,220,222, 250 – ca diuretice, pentru a elimina toxinele (de asemenea,
spune el, ceapa – Allium cepa -este “un diuretic destul de puternic pentru a-1
fi vazut  eliberând rinichii bolnavilor de uremie”). Paducelul, un aliment
vindecator din Biblie discutat în Capitolul 11, si mugurii de tei, au fost
recomandati ca sedativi usori. Musetelul comun, un alt aliment vindecator din
Biblie discutat la pag.
4142, a fost folosit pentru a calma nervii. Pentru
atrofie, a folosit coada-calului (Equisetum maximum) într-o prisnita de varza,
un aliment tamaduitor biblic, si creson, una dintre ierburile amare de la Cina
cea de Taina. Acest gen de cataplasma a actionat miraculos asupra unor animale care abia se mai puteau tine pe picioare. Urma sa le foloseasca numai în aplicatii externe, sub forma de cataplasme si bai de mâini si picioare. Trei
luni mai târziu, fata a revenit, vindecata în mod miraculos! A întins mâna.
“Priviti!” a exclamat ea si a luat cu mâna o foaie de hârtie de pe masa. “Sunt
atât de fericita!” a strigat “E asa de minunat, ca nici nu-mi vine sa cred
(…).”
Un martor sceptic a întrebat: “Vreti sa spuneti ca înainte nu va puteati
misca,bratul si mâna? Iar acum puteti?” “Exact”, a raspuns ea si, ca s-o
dovedeasca, l-a ciupit de mai multe ori: întâmplarea â aparut în toate ziarele
din Paris . Parintii lui Anne-Marie au spus ca era un miracol. Numai medicii
care o tratasera fara succes au refuzat sa creada.
“Nu se poate face nimic”, a
spus unul. “Corectarea diformitatilor congenitale e mai presus de puterea
oricarui medic.”



Uleiul de oregano -
DATA PUBLICARII: 28/07/2012
Are actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai cunoscute.
Oregano este cunoscuta ca si planta aromatica si terapeutica inca din antichitate. Este o planta cu ajutorul careia se imbunatateste si se da aroma mincarurilor. Ea are doua varietati dintre care una, Origanum Marjoram, este utilizata mai ales in bucatarie, iar cealalta, Origanum Vulgare, este deosebita prin calitatile sale terapeutice. Oregano insa are cel mai mare merit atunci cand este utilizat ca medicament. Astfel, uleiul de oregano are actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai cunoscute, spun cercetatorii britanici. Ei au dovedit ca oregano, prin continutul mare de carvacrol, este mai eficient decat antibioticele distrugand microbii si bacteriile rezistente la antibiotic. Cercetatorii au demonstrat ca oregano este mai eficient in tratamentul giardei decit medicamentele clasice.
Utilizarea uleiului de oregano este insa si pentru uzul intern, dar si pentru cel extern. Substanta activa din oregano, carvacol, inhiba dezvoltarea bacteriilor, raspandirea stafilococului auriu la nivel pulmonar si facial avind, in paralel, efect antibacterian, expectorant si mucilitic. Pe linga aceasta substanta, extrasul uleios din oregano mai contine acid rozmarinic si terpenoizi, timol si borneol si flavonoide, steroli, vitamina A si C cu efecte binefacatoare in vindecarea bolilor de piele.
Cum folosim oregano in uzul intern si extern?
Uleiul este recomandat contra virusilor, baceriilor si parazitilor de orice fel incluzand aici Candida, Giardia duodenalis, Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus. Are efecte benefice in infectii urinare si prostatita. De asemenea, este indicat in infectii pulmonare, tuse persistenta si dureri in gat.
Administrarea acestui produs se face la sfatul unui specialist. La adulti 5 picaturi de 3-5 ori pe zi care se pun sub limba sau se iau cu o lingurita de miere. Dupa administrare se respira de cateva ori pentru a inhala vaporii de oregano.
In infectii pulmonare sau la sinusuri pe langa administrarea sublinguala se fac si inhalatii. Daca nu exista un inhalator atunci se poate folosi metoda clasica, un vas de apa fierbinte in care se pun citeva picaturi de ulei de oregano. Cu un prosop pus pe cap se apropie fata de vasul fierbinte si se inhaleaza vaporii.
Pentru herpes se unge local zona afectata si sublingual 3-5 picaturi urmat de 2-3 picaturi din ora in ora timp de 9 ore in fiecare zi.
In cazul unor afectiuni ale pielii uleiul de Oregano este de un real folos. Poate fi folosit de 2-3 ori pe zi aplicat pe piele cite 2-3 picaturi: pentru intepaturi, infectii, furuncule, acnee, psoriazis, negi, iritatii de piele, micoze. Se poate adauga in uleiul de corp sau sapunul lichid pentru a-l utiliza zilnic. In caz de rani pe piele, negi, furuncule sau acnee se aplica ulei de oregano pana la saturatie si se freaca bine pentru a intra bine in piele. In cazul ranilor sau furunculelor se acopera apoi cu un plasture.
In cazul afectiunilor bucale pentru a dezinfecta si deparazita total zona bucala si pentru a trata sau preveni paradontoza se folosesc cateva picaturi de ulei de oregano pe periuta de dinti in loc de pasta de dinti si se freaca dintii. Iar in cazul gingiilor se freaca gingiile cu cateva picaturi.
Daca scalpul este afectat de o ciuperca, matreata sau diverse iritatii inainte de a folosi samponul se adauga 2-3 picaturi in sampon. Se lasa citeva minute sa actioneze, apoi se clateste cu apa.
Datorita mirosului placut si patrunzator, dar si a nenumaratelor proprietati benefice, uleiul de oregano este utilizat si in aromaterapie. Se pun citeva picaturi in vaporizator purificind in acest mod atmosfera din camera.
Daca exista ciuperci la nivelul picioarelor sau rani, in special intre degetele piciorului, precum si deteriorarea (macinarea) unghiilor in paralel cu un miros foarte neplacut se folosesc citeva picaturi de oregano care se intind pe zonele afectate. Cateva picaturi de ulei de oregano in apa calda pentru baie de sezut ajuta la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci (inclusiv candida).
Multumiri: Eugeniu RADULESCU, 
                    www.bioenergoterapia.ro



Total Pageviews