Inflamarea articulatiilor la nivelul mainilor si picioarelor, manifestata prin umflaturi, dureri, si rigiditate, poate fi combatuta sau evitata printr-un anumit tip de alimentatie potrivit LiveStrong.
Vegetalele si fructele
Portocale, capsuni, prune, ananas, afine, fructe de padure, conopida, spanac, broccoli, seminte de mustar, sfecla, pepene galben si rosu, vinete, ardei grasi verzi si rosii, salata si morcovi sunt cele mai potrivite.
Portocale, capsuni, prune, ananas, afine, fructe de padure, conopida, spanac, broccoli, seminte de mustar, sfecla, pepene galben si rosu, vinete, ardei grasi verzi si rosii, salata si morcovi sunt cele mai potrivite.
Aduc corpului foarte multi antioxidanti, care conduc la buna functionare a sistemului imunitar. Contin vitaminele A, B si C, care diminueaza simptomele.
Pestele
Pestele
Pestele gras: somonul, tonul, heringul.
Consumul de alimente bogate in acizi omega 3 reduce riscul aparitiei afectiunilor reumatice.
Pestii mari care se gasesc mai sus in lantul hranei – cum ar fi rechinul, pestele-spada, macroul – pot avea nivele mai mari de mercur decat pestii mai mici. Pestele mai mare mananca pestele mai mic, acumuland o cantitate mai mare de toxine. Cu cat pestele traieste mai mult, cu atat este mai mare si contine mai mult mercur.
Cerealele integrale
Ovaz, mei, grau, orez brun si orez salbatic.
Cerealele integrale contin toate elementele nutritive. Ele contin amino-acizi care previn si reduc inflamatiile articulatiilor.
Ouale
Alimentele bogate in sulf sunt indicate in cazul reumatismului. Ele pastreaza sanatatea tesutului conjunctiv, a articulatiilor si a oaselor. Contin multe proteine, care ajuta la refacerea muschilor si multa vitamina B.
Uleiurile: de in, rapita, cele din seminte si nuci.
No comments:
Post a Comment